Verschonen

Verschonen doen wij de hele dag door en niet alleen op vaste momenten. Als een kind een volle plasluier of ontlasting heeft dan word hij of zij gelijk verschoont. Dit geldt ook als een kind dit zelf aangeeft.

Luiers hoeven niet meegegeven te worden, dit zit bij de prijs inbegrepen. Wij maken met name gebruik van Kruidvat luiers. Onze ervaring is dat deze luiers het beste werken. Maar sporadisch maken wij ook gebruik van ander merk luiers, zoals pampers.

Heeft u liever dat uw kind een ander merk luiers draagt dan deze van de Kruidvat dan dient u deze zelf mee te geven. Dit geldt ook als uw kind gevoelig is voor bepaalde billendoekjes.


Zindelijkheid

Als kinderen zindelijk zijn hebben we een speciale kindertoilet. Hier mogen de kinderen de gehele dag door gebruik van maken.

Als een kind er aan toe is om te oefenen met naar de wc gaan, dan stimuleren we dit uiteraard. We besteden er extra aandacht aan en ook maken we gebruik van beloningskaarten. Op deze kaart mag een kind een sticker naar keuze plakken als het gelukt is om iets op de wc te doen. Als het kind helemaal zindelijk is mag de kaart mee naar huis.

Bent u thuis bezig met zindelijkheidstraining dan horen we dit graag. Wij zullen hier dan ook extra op inspelen gedurende de dag.